Всеки трябва да знае тези неща за кръвната си група, защото тя издава много неща за самото ви здраве

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Всеки трябва да знае тези неща за кръвната си група, защото тя издава много неща за самото ви здраве
62382
Всеки трябва да знае тези неща за кръвната си група, защото тя издава много неща за самото ви здраве

Кръвната група може да каже много неща за вашето здраве!

Кръвната група може да бъде 4 типа: I, II, III и IV. Резус – факторът я разделя на положителна и отрицателна.

 

Кръвните групи не са изследвани дълго време.

Според скандален нацистки лекар II група характеризирала чистите арийци. Според него доминиращата кръвна група на враговете била III. Въпреки това, много скорошни проучвания показват връзка между кръвната група и болестите.

 

I кръвна група 0- и 0+ по-нисък риск от сърдечни удари, но и ниска раждаемост.

За хората с тази кръвна група има по-нисък риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания и рак на стомаха. Но те имат по-висок риск от развитие на стомашни язви, причинени от бактерията Хеликобактер пилори, и хората с тази кръвна група са по-предразположени към затлъстяване. Малко вероятно е да умрат от малария, но са по-уязвими по отношение на холерата. Жените имат два пъти по-малък шанс за зачеване. Добрата новина е, че хората с кръвна група I са много устойчиви на стрес – след травматично събитие, нивото на хормона кортизол (стресов хормон) спада бързо.

 

II кръвна група А- и А+ – висок шанс за забременяване но са склонни към пиянство.

Хората с тази кръвна група имат по-висок риск от развитие на рак на стомаха. Жените може да забременеят, дори и в по-късна възраст. Въпреки това, те имат по-висок риск от рак на стомаха, особено ако пушат и пият алкохол често. Съществува също така връзка между кръвната група и чувствителността към алкохолизма, в това число развитие на обсесивно-компулсивно разстройство.

 

III кръвна група В- и В+ – повишен риск от развитие на язви, но бърз метаболизъм.

За хората с тази кръвна група има по-висок риск от развитие на рак на панкреаса. В допълнение, тези хора имат по-висок риск от проблеми с паметта и деменцията, както и появата и развитието на болестта на Алцхаймер в по-късните години. Те са по-склонни да получат язва и други възпаления, причинени от бактерии. Въпреки това те обикновено имат бърз метаболизъм, могат да оформят мускули за по-кратък период от време в сравнение с останалите и се справят добре с физическите упражнения.

 

IV кръвна група АВ- и АВ+- предразположени са към сърдечен удар, но изглеждат много добре.

За жените с тази кръвна група има по-висок риск от рак на яйчниците и по-висок риск от развитие на болестта на високото кръвно налягане – прееклампсия.  Имат висок риск от развитие на сърдечно-съдови болести и инфаркт, както и храносмилателни проблеми, като например хроничен гастрит и болест на Крон.

Проучванията показват, че след травматично събитие, нивото на хормона кортизол за дълго време остава стабилно, което ги прави по-малко устойчиви на стрес, но пък са по-малко склонни към проблеми със зрението

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft