Нарича се още „Фалшива торта“ или „Ръсен сладкиш“, защото тези, които го правят за първи път, често се съмняват в резултата.
Как може да се изпече сладкиш без течност е това, което обърква мнозина. Без яйца, олио, кисело мляко или мляко...
Вълшебен ябълков сладкиш
Продукти (измерете с чаша от 300 мл или използвайте същата, например 200 или 250 мл):
- 1 чаша грис
- 1 чаша универсално брашно
- 1 чаша захар
- 1 бакпулвер
- 1 ванилова захар
- 5 големи ябълки или при нужда
- канела на вкус
- около 150 г масло или маргарин
Приготвяне:
1. В дълбока купа смесете всички сухи съставки. Намажете формата с масло или олио. Настържете ябълките и поръсете с канела на вкус.
2. Покрийте дъното на формата (30x20 см) със сухата смес, подредете отгоре ябълки (без да ги стискате), след това отново сухата смес, накрая ябълки и завършете със сухата смес. Можете да нанесете още пластове, ако желаете.
Снимка: YouTube
3. Намажете отгоре с нарязано масло и печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за около 40-50 минути.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!