В дълбок съд се смесват леко затоплените (но не горещи) мляко и вода, вътре се стрива прясната мая и се добавят чаена лъжичка захар и брашно. Смесва се добре и сместа се оставя на топло да шупне. 
В купа се пресява половината от брашното, добавя се чаена лъжичка сол и се разбърква. В средата му се оформя кладенче, в което се слагат постепенно шупналата мая и 100 мл разтопено масло. Сместа се обърква добре, след което постепенно се добавя останалото брашно и се меси на ръка, докато тестото започне да се отделя от стените на съда и стане меко и гладко. 
От замесеното тесто се оформят 9 топки и се оставят 20 минути да си починат. След това всяко топче се премесва и разточва на тънък лист. Първите три кръга тесто се нареждат един върху друг, като първите два се намазват с масло, а третият остава ненамазан. Така подредените кори се оставят да втасат 20 минути. Процедурата се повтаря с останалите топки тесто. След това всяка част с по три кори се разточва на един лист. 
Сиренето се натрошава, смесва се с яйцата, сметаната и малко сол. 
В подходяща тава (предварително намазнена) се поставя кора от тестото, поръсва се с масло и се маже с малко от плънката. Повтаря се, докато се употребят всички кори и цялата плънка, като се завършва с кора. Баницата се оставя да втаса 30 минути в тавата. 
Пече се в предварително загрята фурна на 180 ˚ С около 45 минути. 
Останалото масло се смесва с 50 мл. вода и се възварява. С тази смес се залива изпечената баница. Оставя се да се охлади и се нарязва на парчета.
 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








