Говорителят на Спешна помощ с нови подробности за последните минути на Милен Цветков:

вход през zajenata.bg
За Жената
Инциденти
Говорителят на Спешна помощ с нови подробности за последните минути на Милен Цветков:
203606
Източник: pik.bg
Говорителят на Спешна помощ с нови подробности за последните минути на Милен Цветков:

Инцидентът, погубил живота на Милен Цветков , предизвика експлозивна реакция в медиите. В последствие бяха установени редица подробности, които хвърлиха светлина върху последните мигове на журналиста.

Ето и разказа на екипа на Спешна помощ , отзовал се на повикването на спешния телефон:

Когато екипът на „Спешна помощ“ пристига на мястото на катастрофата, при която загина Милен Цветков, те заварват мъж, който дълго време остава неизвестен. Никой не подозира, че всъщност това е журналистът. Той е бил в тежко състояние – в кома. Това заяви пред Би говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ Катя Сунгарска.

Тя подчерта, че спешният екип, отзовал се на сигнала, е разговарял с директора на ЦСМП. Те свидетелствали, че когато са стигнали на мястото, гражданите са били надвесени над пострада правели изкуствено дишане – уста в уста. „Екипът ни го е заварил по гръб, което не е добро за състоянието му. Трябва да е на една страна с единия крак свит. Това са елементарни правила за оказване на първа медицинска помощ, допълни тя.

Сунгарска изтъкна, че реанимационният екип е тръгвал за адрес с установен случай на COVID-19 който е трябвало да бъде извозен към болнично заведение. Екипът бива пренасочен от координациония център, като линейката тръгва от централата, а медиците били облечени с предпазни облекла.

„Представете си какво е напрежението, като отиваш на случай на коронавирус и ти кажат да отиваш на тежка катастрофа“, коментира тя.

По думите ѝ сигналът за инцидента е получен в 18:16 ч. на 19 април. Текстът се диктува в 18:18, а в 18:19 линейката потегля. Пристига на мястото на произшествието в 18:23. Сунгарска обясни, че не може да кажат защо е имало забавяне на обаждането от момента на катастрофата. „Получили сме сигнала в този час и отиваме веднага. Екипът се чувства безкрайно обиден, защото с риск за живота си са стигнали за тези 5 мин. до мястото на катастрофата“, подчерта тя.

Тя коментира, че на място реаниматорите са опитали да намерят венозен път и да интубират пострадалия, но състоянието му не позволявало това.

Дай твоята оценка:
3 от 6 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft