Готварски уроци: Как да направим обикновено пандишпаново руло с мармалад?

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Готварски уроци: Как да направим обикновено пандишпаново руло с мармалад?
Готварски уроци: Как да направим обикновено пандишпаново руло с мармалад?
admin
Добавена от: admin
35790
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За пандишпана:
5 яйца
15 супени лъжици захар
1 ванилия
15 супени лъжици вряла вода
15 лъжици пресято брашно
1 бакпулвер
За плънката:
мармалад на вкус - от сливи, кайсии, ягоди и пр.

Ето една рецепта от бабината кухня. Изпитана през годините и любима на цели поколения. Приготвя се много бързо и лесно.

Разбиват се яйцата с постепенно се добавят захарта и ванилията. 
Малко по малко се добавя и врялата вода, като се разбива на най-силната степен на миксера. 
След това се прибавя брашното, смесено с бакпулвера (на няколко порции) и се бие на ниска скорост до хомогенна смес.

Сместа се излива в тава върху хартия за печене и се пече на 180 градуса около 20 мин. в предварително загрята фурна.

Топлият блат се завива на руло във влажна кърпа.

Щом се охлади, се развива, намазва се с мармалад и отново се завива.

Увива се в найлоново фолио и слага на студено (в хладилника или на терасата за 2-3 часа) да стегне, след което се нарязва.

По желание може да се поръси и с пудра захар.

Дай твоята оценка:
3 от 2 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft