1/4 глава бял лук, на кубчета
	1/2 краставица, на кубчета
	1/2 домат, на кубчета
	85 гр. черни маслини без костилка, нарязани
	2 чаши хумус (дип от нахут)
	140 гр. пресни листа спанак, измити и накълцани (или нарязани с блендер)
	1/4 чаша сирене Гауда, настъргано
	1 чаша бяло сирене (Фета), натрошено и разделено на 2 половинки
	В голяма купа смесете първите съставки (от лука до маслините); сложете в хладилник.
	Загрейте фурната на 190 градуса. Смесете хумуса, спанака и гаудата в огнеупорна купа; покрийте с половината бяло сирене. Запечете за 12 минути (докато сиренето леко покафенее). Извадете от фурната и оставете да се охлади 10-тина минути.
	Поднесете, като сложите няколко лъжички от салатата върху част от дипа. Поръсете с останалото бяло сирене. Може да поднесете към гръцки питки (пита), тортила чипс или друг тип хляб (чипс). 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








