Дали гел маникюрът води до рак на кожата?

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Маникюр
Дали гел маникюрът води до рак на кожата?
4494
Дали гел маникюрът води до рак на кожата?

Дълги, къси, цветни, едноцветни, необичайни и натрапчиви ... Всички тези прилагателни са за ноктите. Но до колко новостите в маникюра са вредни?Вероятно и вие не можете да устоите на новия маникюр и дългите нокти .

Но преди да се решите да си направите нов маникюр с гел , обърнете внимание на следното: 

Сушилните на гела под ултравиолетова лампа увеличава риска от рак  Някои изследвания показват, че изсъхването на гела на ноктите под ултравиолетова лампа увеличава риска от поява на рак на кожата на ръцете. Други пък показват обратното - че UV светлина по време на маникюр не води до рак на кожата и че е необходимо 250 години всеки ден да се прави маникюр, за да се получи рак на кожата.

Някои лакове могат да съдържат канцерогенни вещества 
Националната токсикологична програма като канцерогенно вещество в лаковете посочва бутилатед хидроксианизол , но и толуол и формалдехид. Добре е тези вещества да ги няма в лаковете за нокти, така че бъдете внимателни. 

Намалете риска от повреди на ноктите и отидете при професионалист  Обновяването включва пилене на ноктите и изрязване на кожичките, така че този, който ви прави маникюр трябва да носи отговорност за уврежданията по кожата, които може да ви направи. Затова изберете надежден професионалист и с опит.

Повишен риск от инфекция 
И сами знаете, че салоните не използват нова пила или ножици при всеки маникюр. Това увеличава риска за получаване на инфекции. Идеално би било да си вземете своя пила и останалите аксесоари за нокти , когато отидете в салон. Също така проверете дали салона има оборудване за дезинфекция след употреба. 

Отстранявайте гела се прави само в козметичен салон  Понякога можем да бъдем мързеливи и да не отидем в салона, за да ни махнат гела, но го правим у дома и обикновено под душа, когато ноктите ни са мокри. Това уврежда ноктите и ги прави слаби и чупливи. Ето защо е важно да отидете в салон. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft