Как да направим една незабравима Коледа за нашето дете

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за родители
Да направим своя собствена украса
12844

Да направим своя собствена украса

Да направим своя собствена украса

Можете да ползвате готова празнична украса за жилището си, но разбира се, е много по-вълнуващо да я направите сами, а още по-добре с помощта на детето и да я поставите заедно, за да се повиши настроението на цялото семейство.

Едно от най-простите и лесни неща, които можете да направите, е да изрежете снежинки. Можете да ползвате бяла хартия, а готовите снежинки да оцветите после, да предпочетете цветни хартии (гланцови блокчета за апликации) или да ползвате алуминиево фолио. Прегънете листа така, че да оформите квадрат. После сгънете квадрата на триъгълник и го прегънете още няколко пъти (3-4 или повече). След това изрежете с остра ножица или с макетен нож по краищата така, че когато разгънете хартията, получавате ефирна снежинка. По-големите деца могат да участват в рязането на снежинките, а по-малките - в разгъването им. Всички заедно можете после да оцветите творението - с блещукащи маркери, флумастери, водни или акрилни бои, да апликирате блестящо фолио или цветни хартии, да налепите мъниста и пайети... или да ги оставите снежно бели. Готовите снежинки можете да закрепите по прозорците самостоятелно, да закачите по завесите или да свържете с телбод или игла и конец в гирлянди за прозорците и други подходящи места.

Много ефектни могат да бъдат рисунките по стъклата на прозорците . Можете да творите с водни бои, но по-представителни и фини ще станат рисунките със специални бои за декорация, които можете да намерите в магазините за материали за художници.

Празнични гирлянди, висящи из дома или поне около елхата и в детската стая са задължителен елемент. Можете да изрежете сложни форми или да заложите на най-простите гирлянди от лентички цветна хартия, залепени на кръг и свързани една с друга. Последните са особено подходящи като самостоятелен проект на детето с малко помощ от ваша страна, ако има нужда.

Сами можете да направите прекрасни празнични свещи. Набавете си 2-3 цвята бои („техника за мрамор") от магазин за материали за художници. В плитък, но достатъчно голям съд сипете два пръста вода. На повърхността й се капват няколко капки от различните бои, които се разливат и смесват. Обикновена бяла свещ се държи за двата края и внимателно се завърта по повърхността на водата - боите плуват отгоре и полепват по повърхността на свещта. Оставете свещите да съхнат за 24 часа изправени - подходящи са пластмасови чаши, закрепени, за да не паднат под тежестта на свещите в тях - без много да се допират помежду си.

С помощта на детето подберете бръшлян, красиви есенни листа и клонки, шишарки, жълъди, клонки шипка и орехи с черупките. Част от тях напръскайте със сребърна и златна боя и аранжирайте всичко в плитка купа на масата. От борови клонки, леко пръснати по краищата със сребърен спрей и украсени с вплетени в тях посребрени и позлатени шишарки, жълъди, орехи, шипки, дребни ябълки и френско грозде (или плод от бъз) можете да сплетете коледен венец за входната врата, а друг можете да окачите хоризонтално на панделки от тавана или под лампата в стаята. В подходящи вази можете да сложите борови клони, бръшлян и клонки с листата по тях, които също да украсите.

От плътен картон можете да изрежете различни фигури , на които да пробиете малка дупка в горния край - снежинки, ангелчета, камбанки, джуджета, Дядо Коледа, звезди, луна - да ги оцветите и декорирате подходящо, а след това да ги окачите на подходящи места с панделка, нанизана в дупката. Ще се въртят и люлеят при най-лекото движение на въздуха в стаята и ще създадат много усмивки и настроение.

 


 

1 2 3 4
5
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Съвети за родители"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft