Да похапнем царски: свински джолан в кисело зеле

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Да похапнем царски: свински джолан в кисело зеле
Да похапнем царски: свински джолан в кисело зеле
admin
Добавена от: admin
8373
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1-2 свински джолана
1 средна глава кисело зеле
1-2 дафинови листа
1-2 сушени червени чушки, предварително леко запечени
подправки на вкус: сол, Вегета, черен пипер, червен пипер, чубрица и пр.
1 супена лъжица брашно

Измийте добре джолана, посолете го и натрийте със солта, след което го запържете от всички страни в загрято олио. Извадете от тигана и го поставете в огнеупорен съд, в който ще се готви ястието.

Нарежете киселото зеле и го добавете в тигана, в който сте пържили джолана. Задушете зелето, след което леко го запържете. Добавете брашното, по 1 супена лъжица червен и черен пипер, и 1 супена лъжица чубрица. Объркайте добре и изсипете в съда при джолана.

Отгоре натрошете на едро сухите чушки, добавете дафиновия лист и залейте с топла вода. Подправете с Вегета и още черен пипер. След това покрийте тавата с алуминиево фолио, което на няколко места набодете с клечка за зъби. Сложете тавата да се пече в загрята на 200 градуса фурна за около 3 часа.

Преди самия край отвийте от фолиото, залейте със запръжка от олио и 1 супена лъжица чубрица, след което върнете ястието във фурната, докато джоланът се зачерви и запече добре. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft