Джинджифилов сладолед
    
    
     
                
            
                31 Юли 2013
            
            
            5041
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1 чаша захар
	6 жълтъка
	6 чаши смес от прясно мляко и течна сметана
	½ чаша настърган пресен джинджифил
	½ ч.л. настъргано индийско орехче (или повече - на вкус)
Разбийте захарта със жълтъците и 2 чаши от прясното мляко и сметаната на водна баня върху съд с бавно къкреща вода. След няколко минути прибавете джинджифила и гответе при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти - около 10 минути. Махнете от огъня и добавете индийското орехче и останалото мляко и сметана. Разбъркайте добре и оставете в хладилника до изстиване, след което прецедете сместа и изхвърлете джинджифила. Замразете в машина за сладолед или в добре затваряща се кутия, като разбърквате периодично до пълното замръзване на сладоледа.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








