Лечебните свойства на Глухарчето

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Диетата с чай от глухарче и грейпфрут
39411

Диетата с чай от глухарче и грейпфрут

Диетата е проста: изяждате половин розов грейпфрут преди всяко хранене и изпивате чаша чай от глухарче (стрък или корен) за десерт.

Резултатът - обмяната на веществата се ускорява и   намалява мазнините .


Растението стимулира дейността на червата и помага на черния дроб да преработва мазнините .

Другият ефект от билката е, че тонизира и винаги се чувствате във форма. Новата мания на красавиците от подиумите има дълбоки корени. Открай време немската народна медицина препоръчва едномесечни пролетни кръвоочистителни курсове с глухарче. Може да се пие чай от стръкове или корени, но
при диетите за отслабване корените са за предпочитане. Те съдържат до 40% инулин, вещество, което е важно за възстановяване на чревната ни флора, много често увреждана от антибиотици или неправилно хранене. Ако се върнем още по-назад към Средновековието, също ще открием полезни съвети за диворастящото растение.
Според Амасиаци, голям средновековен лечител, личен лекар на турския султан Мохамед II, глухарчето "помага при вода в корема и притежава отпушващи свойства. Прочиства черния дроб и далака, отстранява материята, която затлачва тънките проходи и отваря порите на кожата".
В наше време се използва при лечение на жлъчни заболявания, увеличен черен дроб и асцит (задържане на вода в корема). Освен това се препоръчва за „източване" на излишните течности в тялото. То е от особена полза при жени, които страдат от предменструален синдром и сърдечно болни.
Козметичният ефект върху порите на лицето също не е за пренебрегване.

Чаят е прост и евтин начин да освежим тена и да се погрижим за кожата, която през пролетта носи "следи" от изтощение от зимата. За жалост билката доста се подценява. 

Чай от глухарче се пие се 3 пъти дневно

Две супени лъжици стръкове от глухарче се запарват 10 мин в половин литър вода. След като изстине, запарката се прецежда. Пие се 3 пъти дневно по 1 винена чаша (около 120 мл) 30 минути преди хранене.


Ако се използват корени от глухарче , чаят се приготвя по следния начин. Две супени лъжици се варят 5 минути в половин литър вода и след изстиване отварата се прецежда. Пие се 3 пъти дневно по 1 винена чаша (около 120 г) 30 мин преди хранене. Единствената разлика е, че корените се варят, а стръковете се запарват.

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft