Диета Голямата закуска

вход през zajenata.bg
4393

Вероятно сте чували тази поговорка и преди: „Закусвай като крал, обядвай като принц и вечеряй като просяк!“. Именно това схващане за храненето е залегнало в диетата, наричана Голямата закуска. Повечето заети в делничните дни хора я определят още като „неделна закуска всеки ден“.

Диетата Голямата закуска акцентира върху това кога ядем, а не какво. За пръв път този начин за хранене и отчасти за отслабване е описан в книгата на д-р Даниела Якубович The Big Breakfast Diet. Според нея, приемането на 610 до 850 калории преди 9 часа сутринта активизира метаболизма благодарение на т.нар. циркадни ритми в нашето тяло. Те оказват влияние на производството на хормони, на това как организмът използва въглехидратите и протеините за производство на енергия и доколко ефективно изгаря телесните мазнини.

Според условията на диетата може да се яде всичко, което желаем, включително сладолед, пица, понички – всичко е подходящо за закуска стига да е в комбинация с храни, богати на протеини и фибри.

Според наблюденията на д-р Якубович, благодарение на диетата Голямата закуска може да се отслабне с до 12 кг за 30 дни. И всичко това благодарение на дисциплината да се яде в подходящото време, защото така обмяната на веществата е ефективна, човек не изпитва чувство на глад, а отслабването е естествен резултат без лишения. С изключение на това за приеманите калории – според тази диета те трябва да са 600 до най-много 800 на закуска и още толкова, разделени между обяда и вечерята. Възможни са също „разтоварващи“ и вегетариански варианти.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Диети за отслабване
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft