5 яйца
	80 мл прясно мляко
	2 к.ч. захар
	20 мл. олио
	1 ч. л. амонячна сода
	брашно
	сусам, ким, маково семе - за поръсване
	1 жълтък - за намазване
	Разбиват се яйцата със захарта, след което се добавят прясното мляко с предварително разтворена амонячната сода. При непрекъснато бъркане се прибавя олиото и брашното, докато се получи еднородна смес с гъстотата на средно меко тесто. Тестото се оставя да почине 3-4 часа. След това се разделя на няколко равни части, които се разточват на листове с дебелина около 1 см.
	От листовете с помощта на 2 чаши с различен диаметър се изрязват гевречетата и се нареждат в намазнена тава за печене. Отгоре се намазват с малко разбит жълтък и се наръсват с подправките. Пекат се в умерена фурна (200-220 градуса) докато придобият готов вид. 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








