Как да внесем домашен уют и да спазим традициите по Коледните празници? Най- добрите съвети събрани накуп

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за дома
Домашно приготвени коледни сладки
47372

Домашно приготвени коледни сладки

Въпреки че много обичаме шоколадовите Дядо Коледовци и сутринта на 25-ти декември с най-голямо удоволствие изяждаме един на фона на някой коледен филм, сме непреклонно убедени, че няма по-хубав десерт за празника от домашно направените сладки. Те са не просто вкусно гастрономическо изкушение, с което да поглезите вас и близките ви, но и са средство, което ще отвори вратите на дома ви за коледния дух, дни преди празника да е настъпил.

Поради това и днешното ни предизвикателство за вас е свързано именно с направата на коледни бисквити.

 

 Необходими продукти

100 г неосолено масло, държано на стайна температура 100 г пудра захар 1 яйце 1 ч.л. екстракт от ванилия 275 г брашно За украсата: 400 г пудра захар 3-4 с.л. вода 3-4 капки сладкарска боя сладкарски перли

Начин на приготвяне

* Загрейте фурната до 190 градуса и покрийте дъното на тавата, в която ще печете сладките, с готварска хартия.

* Разбийте маслото и захарта в купа до получаването на лека и пухкава консистенция.

* В друга купа разбъркайте яйцето и ванилията, докато добре се комбинират.

* Смесете съдържанието на двете купи и постепенно прибавете брашното. Бъркайте, докато сместа придобие консистенцията на тесто.

* Върху леко набрашнена повърхност разстелете тестото. Гледайте то да не е по-дебело от един сантиметър.

* Използвайки формички за печене или чаша, оформете фигурки и внимателно ги сложете върху хартията за печене в тавата. За да получите сладки във формата на звездичка, направете полукръгове в горната част на кръгчето с помощта на сламка.

* Печете бисквитите за 8-10 минути или докато получите блед златисто-кафяв цвят. Когато са готови, ги оставете да изстинат за 5 минути, след което се вземете с украсяването им.

* Смесете съставките за глазурата и ги нанесете върху сладките с помощта на специален шприц за рисуване или с нож.

* Необходимо е известно време, за да се втвърди захарта. След това бисквитите са готови за консумация.
 

1 2 3 4 5 6
7
8 9
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Съвети за дома"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft