Как да внесем домашен уют и да спазим традициите по Коледните празници? Най- добрите съвети събрани накуп

вход през zajenata.bg
47372

Духът на Коледа

Всяка Нова година започва с нови надежди – искаме да сме успешни, да се доказваме и да напредваме кой за където се е отправил. И така почти цяла една година се стараем да спазваме ритъма... но има едно време, когато оставяме кариерата, стараем се да забравим проблемите, игнорираме неприятните мисли и сякаш потъваме в една седмица на сладко, топло и щастливо безвремие.

Времето от 24 до 27 декември е посветено на семейството, любовта и хармонията. Рождество Христово празнуват с души и сърца както децата, така и възрастните. Естествено начинът на празнуване малко се е изменил и в последните години този най-семеен християнски празник се посреща на екскурзии в топли и екзотични страни като Египет и Дубай. Домашно приготвената трапеза е заменена с опознаване на различни национални кухни, вместо празнична елха имаме палми, а неописуемото и най-ценно изживяване е безвъзвратно изгубено...

Наистина ли хората вече не ценят традиционните семейни ценности или просто в наши дни е станало много по-трудно да намериш човек, на когото да подариш сърцето си за Коледа? Защото празникът е именно това – да даряваш любов и щастие на тези, които обичаш. Няма нищо по-хубаво от това! Колкото и странно да звучи идва време, когато трябва не да взимаш, а да даваш с пълни шепи, да даряваш радост. Щастието на любимите хора е най-скъпият дар, а присъствието им – повод за истинския празник. Само че тази магия могат да усетят само щастливите и богати духом хора. За останалите тя остава някъде встрани в еуфорията по предпразничните приготовления, суетнята и твърде повърхностните разбирания за прекарване на празниците.

Докато едни стягат куфари за пътешествия и пазаруват като луди, други опаковат багаж с една-единствена цел – да се приберат вкъщи за Коледа. Усещането, че някъде някой те обича и те чака е невероятно. Километрите и границите са без значение, защото „ще бъда у дома за Коледа”!

Нека използваме Духа на идващата Коледа и сами изберем как пълноценно да прекараме всяка празнична минута. Последвайте ни! Ще ви отведем в един дом и ще видим как там едно семейство ще посрещне Рождество Христово.

Целият дом е в очакване – бащата дооправя поставката за елхата, мама изважда кутиите с коледната украса, а детето тича около нея. Влачейки лъскавите гирлянди, скришом краде по няколко от коледните сладки. Задачите са разпределени, както и празничните лакомства – за елхата, за гостите и за децата. Стъклата на прозорците са запотени – навън е толкова студено, а вътре, в камината, грее огън и мирише коледно. Така светъл изглежда домът през прозорците, навън е тихо, а вътре всички пеят песни за тихата и свята нощ на Рождество Христово. Миг след миг мама поглежда към детето си, а то гали корема й, от където скоро ще се появи братче или сестриче – обещаният коледен подарък за цялото семейство.

1
2 3 4 5 6 7 8 9
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Съвети за дома"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft