Дядовата глезена свинска манджа в гърне

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Дядовата глезена свинска манджа в гърне
Дядовата глезена свинска манджа в гърне
admin
Добавена от: admin
15892
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 кг свинско месо, нарязано на кубчета
½ ч.ч. вода
1 ч.ч. бяло вино
½ чаена лъжичка риган
 1 чаена лъжичка къри
2 ч.л. подправки на вкус (Вегета)
1 глава лук
2-3 моркова
500 гр. гъби
200-250 гр. кашкавал

1. Месото се поставя в глинено гърне, добавят се водата, виното, черен пипер, риган, сол, подправки на вкус и къри. Гърнето се покрива с фолио и се пече час и половина в силна фурна. 
2. Докато месото е във фурната, в тиган се запържват лукът, морковите и гъбите. Сместа се добавя към месото, хубаво се разбърква и се връща във фурната за още 20-25 минути. 
3. Преди изваждане се поръсва с настърган или нарязан на тънки парченца кашкавал.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft