Експресен сладкиш с ябълки и шоколад
    
    
     
                
            
                31 Юли 2014
            
            
            171978
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    2 чаши настъргани ябълки
половин чаша захар
1 чаша грис
1 яйце
1 чаша счукани орехи
1 чаша стафиди или червени боровинки
половин чаша масло
1 чаша прясно мляко
За глазурата:
100 гр. шоколад за готвене
половин чаша прясно мляко
2 супени лъжици маргарин
4 супени лъжици захар
От съставките за тестото направете еднородна смес, поставете я намазана и набрашнена тава или върху хартия за печене и печете на 180 градуса около 20-30 минути. Фурната трябва да бъде предварително загрята. Оставете сладкиша да се охлади.
Пригответе шоколадовата глазура като разтопите заедно посочените съставки, след което залейте със сместа сладкиша.
Сладкишът е много сочен, не се използва брашно, а грис като заместител на брашното. Бърз, лесен и много вкусен!
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








