Есента без тиквеник е като зима без сняг и дърво без клони- най- лесната рецепта да си подсладите душата

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Есента без тиквеник е като зима без сняг и дърво без клони- най- лесната рецепта да си подсладите душата
Есента без тиквеник е като зима без сняг и дърво без клони- най- лесната рецепта да си подсладите...
alex
Добавена от: alex
10398
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

тиква - настъргана на ренде - 1 кг

готови фини кори - 400 г
олио - 6-7 с.л.
захар - 1 ч.ч.
скълцани на ситно орехови ядки/може и смлени/ - 1 ч.ч.
канела - 1 ч.л.- равна
ванилия - 1 бр.
пудра за­хар - за поръсване

Начин на приготвяне

Всички продукти настърганата тиква, смлените или натрошени орехи, захарта, олиото, канелата и ванилията се омешват в една голяма купа.

От корите за баница вземаме 1 лист и го прегъваме на две, вземаме от плънката и слагаме в началото на листа и по средата и навиваме на руло, подреждаме ги в намазнена тава едно до друго до свършване на листите и плънката.

Така подредените рула ги помазваме с олио и ако е останал захарен сироп от плънката с него поливаме отгоре и печем в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за около 45-50 мин. до златист загар.
Така изпеченият тиквенник го ръсим с пудра захар.

Дай твоята оценка:
2 от 4 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft