Ето как да изкарате ранни домати още май месец без оранжерии и разсад

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Ето как да изкарате ранни домати още май месец без оранжерии и разсад
58447
Ето как да изкарате ранни домати още май месец без оранжерии и разсад

Червените домати са сред най-предпочитаните зеленчуци от българите. Бихте могли да ги забележите във всеки двор.

За правилното им отглеждане обаче са нужни много грижи и богати познания.

Природо-климатичните условия в нашата страна са благоприятни за отглеждане на домати и те виреят прекрасно, както в оранжерии, така и на открито.

През есента, малко преди да настъпи сериозно застудяване, след като е възможно доматите да замръзнат и когато плододаването на доматите спира, изберете няколко добре развити растения (без значение какъв сорт са). Подберете няколко издънки и ги поставете във вода в продължение на 5-6 дни (поставянето във вода на изтръгнатите издънки е необходимо да стане веднага или с минимален промеждутък от време, в противен случай няма да получите положителен резултат).


След посоченият период от време, издънките ще пуснат корени, след което бихте могли да ги посадите в земята или в найлонови торби, а може също и в саксии за цветя. През зимата стъблата на доматите ще се издължат, на всеки от тях ще е необходимо да се откъсне върха и също да се сложи във вода. Те от своя страна също ще пуснат корени, след което и те трябва да бъдат засадени.


През месец април вашите домати ще цъфнат, а през май ще дадат червени плодове. Използвайки този метод, ще можете да отглеждате домати дори в райони, където топлото лято е по-кратко.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft