Не правете само пържоли от свинското, а опитайте да го изпечете по тази рецепта от YouTube .
Всички ще си оближат пръстите един по един!
Тайната е в специфичния начин, по който се приготвя цялото парче месо. Първо се правят разрези, които се пълнят с подправки и зеленчуци, а след това всичко се запича на фурна.
Свинско по кралски
Продукти:
- 1 кг цяло парче свинско
- 10 г сол
- 5 г смлян черен пипер
- 5 г майорана
- 2 скилидки чесън
- 1 глава лук
- 200 г бекон
- 400 г кисели краставички или кисело зеле (на вкус)
Приготвяне:
Използвайте остър нож, за да разрежете повърхността на свинското филе, така че да създадем жлебове на равномерно разстояние един от друг .
Посолете и подправете цялото месо.
Снимка: YouTube
Поръсете с майорана.
Натрийте с пресован чесън.
Снимка: YouTube
Обелете лука, нарежете го на полукръгчета.
Нарежете бекона на филийки.
Поставете лук и бекон във всяка вдлъбнатина.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
В случай че използваме кисели краставички:
Нарежете ги на кръгчета и ги поставете във всеки разрез.
Ако използваме кисело зеле:
Поставяме го около краищата на месото.
Снимка: YouTube
Сложете го в предварително загрятата фурна.
Печете на 180°C за около 40 минути.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Готово.
Снимка: YouTube
Вкусно ястие, което дори не се нуждае от гарнитура.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!