Ето как се прави прочутата Линцерова торта - не трябва да ходите чак до Австрия, за да вземете рецептата

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Ето как се прави прочутата Линцерова торта - не трябва да ходите чак до Австрия, за да вземете рецептата
Ето как се прави прочутата Линцерова торта - не трябва да ходите чак до Австрия, за да вземете...
admin
Добавена от: admin
7493
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


За тестото:

400 гр. брашно

2 чаени лъжички бакпулвер

200 гр. захар

2 пакетчета (16-20 гр) ванилова захар

малко карамфил

2 супени лъжици канела

2 яйца

250 гр. масло

250 гр. сурови счукани бадеми

Плънка:

мармалад или сладко по избор и вкус
 


Това е любимият сладкиш на мнозина - с богат маслен вкус, хрупкави бадеми и сладко-тръпчив мармалад. Името му идва от австрийския град Линц, където е създадена рецептата. Ако и вие сте сред почитателите, приготвянето му е много лесно и прятно:

Отделете единия жълтък и всички съставки освен него и мармалада поставете в купа за разбиване. Разбийте с бъркалките за тесто на миксера до изравняване на сместа. Около 2/3 от тестото разпределете върху хартия за печене в кръгла тава и върху него намажете мармалада. Останалата част от тестото премесете, разточете и с нож изрежете ленти, които подредете върху мармалада като решетка. С жълтъка (може да добавите и съвсем малко мляко) намажете лентичките тесто. Печете на 180-200 градуса около 30-тина минути.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft