Жарени питки Оближи пръсти с кисело мляко и сирене
    
    
     
                
            
                21 Декември 2015
            
            
            152815
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                В купа сложете киселото мляко, добавете содата и я угасете в млякото. След това добавете захарта и солта, брашното и натрошеното или настъргано сирене. Омесете тесто, разделете го на няколко части (4 части за по-големи питки, а ако искате по-малки, тогава на повече). 
Разточете от всяка топка тесто малка кора, поставете в средата плънка по избор - сирене, смес от кашкавал с шунка и пр. Повдигнете краищата на кората и покрийте плънката, след което разточете на по-голяма кора.  


В тиган загрейте съвсем малко олио, поставете вътре питката и я оставете да се изпече, покрита с капак. Когато се зачерви, завъртете, за да се допече и от другата страна - тогава може да не слагате капак. 

Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                








