Задушени пилешки дробчета с гъби и вино
    
    
     
                
            
                23 Октомври 2013
            
            
            41111
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Почистете и измийте добре дробчетата (може да ги оставите да покиснат във вода цяла нощ). Отцедете ги. Обеления лук нарежете на шайби, а гъбите - на филийки. Бекона нарежете на ивички. Нагрейте малко олио в тиган с дебело дъно и запържете вътре лука. Щом поомекне, добавете гъбите, след това - дробчетата и най-накрая - нарязания бекон. Залейте сместа с виното и добавете настъргания домат. Овкусете ястието със сока от лимона, черен пипер и сол на вкус. Похлупете тигана с капак и оставете да се задушава на тих огън, докато остане само на мазнина. Готовото ястие поръсете с нарязан магданоз и поднесете топло.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








