Гъбите за чинии неслучайно са с различен цвят! Цял живот ги ползваме погрешно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Гъбите за чинии неслучайно са с различен цвят! Цял живот ги ползваме погрешно:
10504
Гъбите за чинии неслучайно са с различен цвят! Цял живот ги ползваме погрешно:

Човек се учи, докато е жив! Това гласи популярната поговорка, но животът ни я доказва ежедневно с малките неща, които постоянно откриваме. Като това, че гъбите за миене на чинии неслучайно са разноцветни - знаехте ли го?!

гъби за чинии цвят

Оказва се, че цветът на гъбата за миене е важен фактор в домакинството. И там си има тънкости, на които дори опитни домакини не обръщат внимание.

Обичайните цветни парчета се намират в почти всяка кухня.

Ние обаче възприемаме техния ярък цвят като нормален маркетингов трик и затова не смятаме, че характеристиките на гъбата може да е скрита зад цвета й.

гъба с веро
Снимка: Istock

Разбира се, отговорът е да - това е маркетингов трик, но само ако говорим за меката, основна част от гъбата. Цветът на абразивната страна обаче има значение – той показва степента на твърдост на покритието. Този материал се нарича scotch-brite (от търговската марка American Scotch-Brite) и е направен от груби влакна, залепени върху основата мека част.

Скоч брайт лентата при гъбите за почистване обикновено се предлагат в три цвята. Ето защо:

гъби за чинии

Зелено

Гъба със зелена абразивна част е предназначена за най-тежките замърсявания. Въпреки това такъв твърд материал може да надраска някои покрития. Не се препоръчва да се използва върху незалепващи тигани, витражи, емайлирани съдове и др.

червена гъба за чинии

Червено

Този цвят показва средна твърдост и е най-предпочитаният вариант. С такава гъба може лесно да се премахнат упоритите замърсявания и суха храна, но без да се нараняват или драскат съдовете толкова много.

жълта гъба чинии

Жълто

С този цвят се предлагат гъби за почистването на фини повърхности, като например стъклени съдове или чаши. Такъв материал нежно обработва повърхността и може да се използва интензивно.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft