Защо жената трябва да спи вдясно от мъжа? Отговорът ще ви изненада:

вход през zajenata.bg
За Жената
Любов
Връзки
Защо жената трябва да спи вдясно от мъжа? Отговорът ще ви изненада:
15468
Защо жената трябва да спи вдясно от мъжа? Отговорът ще ви изненада:

Замисляли ли сте се, че нещо толкова дребно и тривиално като страната на леглото, на която обичайно спите, може да окаже по някакъв начин влияние върху качеството ви на живот и дори - на връзката ви?

Животът на брачната двойка е фина духовна сфера, пълна с правила и суеверия. Смята се, че щастието в брака им зависи от това как съпрузите спят в спалнята. Нашите славянски предци са вярвали, че жената трябва да спи изключително отдясно на съпруга си. Казват, че отдясно на човек трябва да има някой, на когото той напълно вярва. Оттук идва и изразът "дясна ръка", което означава надежден и верен помощник.

съпрузи в леглото

А също така дясната ръка в разбиранията на древните е символ на истината и откритостта. Дори сега, когато полагате клетва, трябва да поставите дясната си ръка върху Библията. Според етикета е обичайно да се поздравява с дясната ръка, демонстрирайки на събеседника си добрите си намерения. Лявата ръка се смятала за символ на измама и невярност. Затова мъж, който искал да предотврати изневярата на жена си, винаги лягал отляво на нея.

Не само славяните обръщали внимание на коя страна спят съпрузите. Според фън шуй жената също трябва да се намира от дясната страна на съпруга си. Дясната страна е женската същност, нейната уникална енергия. Следователно, лежаща отляво, жената сякаш я потиска. В Япония и Китай в древни времена се вярвало, че ако съпругата спи отляво на съпруга си, тя няма да може да зачене и да роди дете.

Християните имат малко по-различни правила. В църквата, по време на сватбата, булката трябва да стои отляво на младоженеца. Според религиозната традиция лицето на Дева Мария е отляво, а Исус Христос е отдясно. Следователно в брачния живот жената винаги трябва да върви отляво на съпруга си.

Еволюционна психология

В продължение на векове представителите на двата пола са формирали бойна (отбранителна) и доверчива страна на тялото. При мъжете дясната страна е отбранителна. Следователно, ако съпругът лежи от дясната ви страна, най-вероятно той наистина не ви вярва.

позиция спане

В идеалния случай съпрузите трябва да лежат един на друг на доверчивата си страна. Така те изграждат едно цяло: не се страхуват да бъдат уязвими за партньора си, но запазват защитата си по отношение на света около тях. В древни времена отляво на жената винаги е имало люлка с деца. С лявата си ръка майката трябвало да приспива детето в люлката, а с дясната да докосва мъжа си. Дори и сега жена, която възприема мъжа си като голямо дете, подсъзнателно ляга от лявата страна. Това разрушава интегралната енергия на семейството и води до конфликти.

съпрузи в легло

Какво казва науката?

Съвременната медицина не посочва ясно как трябва да бъдат разположени съпрузите в спалнята. Основното нещо е здравият и пълноценен сън. Ако спите на една страна, тогава е по-добре да легнете на дясната си страна, така че тежестта на вътрешните органи да не притиска сърцето. Спите ли по-често по гръб или по корем? Тогава изберете такава позиция, че да не безпокоите половинката си наблизо.

Всеки сам решава дали да вярва в суеверието, но предположихме, че ще ви е интересно да научите тези любопитни подробности. 

А вие на коя страна на леглото спите? Придържате ли се към правилото жената да спи отдясно на съпруга си? Споделете отговора си в коментарите.

Дай твоята оценка:
3 от 2 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft