За децата я правя само с крем, за нас слагам малко коняк - всеки път е божествена. Най-вкусната и ефектна бисквитена торта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
За децата я правя само с крем, за нас слагам малко коняк - всеки път е божествена. Най-вкусната и ефектна бисквитена торта:
За децата я правя само с крем, за нас слагам малко коняк - всеки път е божествена. Най-вкусната и...
59582
За децата я правя само с крем, за нас слагам малко коняк - всеки път е божествена. Най-вкусната и ефектна бисквитена торта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бисквитена торта - символът на нещо лесно и вкусно. Сигурно няма дама, която да не е опитвала да приготви този обичан десерт, но днес ще ви покажем един нов прочит на любимата рецепта за бисквитена торта .

Уверяваме ви, че този десерт си заслужава всяка секунда време, която сте отделили за приготвянето му. Ако не възнамерявате да я ядат децата, спокойно може да добавите малко коняк към крема или да го използвате, за да натопите бисквитките (заедно със сока). Ще харесате този вкус, алкохолът изчезва и ще остане приятен послевкус. За тази торта е важно да използвате качествени бисквити!

Изправена бисквитена торта

За основата на тортата:

  • 5 опаковки ванилови бисквити

За декорацията:

  • 150 мл шоколадовоа глазура
  • 250 мл течна сметана

За шоколадовия крем:

  • 4 яйца
  • 250 гр.захар
  • пакетче ванилова захар
  • 50 мл прясно мляко
  • 250 гр.масло (85% масленост)
  • 50 гр.какао.

За крема:

1. Разбийте яйцата със захарта, щипка сол и ванилията.

2. След 5 минути интензивно разбиване на яйчната смес, добавете пресятото какао и разбъркайте добре сместа.

3. Изсипете сместа в метална купа и поставете на водна баня, като непрекъснато разбърквате.

4. Веднага след като кремът се загрее, става течен, а след 5-6 минути варене започва постепенно да се сгъстява. Шоколадовият крем се сгъстява до необходимата консистенция, след като се охлади напълно.

5. В отделна купа разбийте маслото на стайна температура до консистенцията на пухкавата пяна. В тази кремообразна пяна трябва да добавите шоколадовия крем и да разбъркате внимателно сместа с миксер за 5 минути.

бисквитена торта с шоколад

Сглобяване на тортата:

Поставете в тортена чиния ринг за торта с диаметър 25 см. Поставете един ред бисквитки по периметъра на пръстена (изправени). Останалите бисквитки ще трябва да напоите предварително с мляко или сок. Бисквитите се редят в кръг. Редове от бисквити се мажат с шоколадов крем. След като запълните цялата форма с бисквити, залейте тортата със смес от разбита сметана и шоколадова глазура (охладена). Ако желаете, можете да украсите тортата с нарязани шам-фъстъци.

Преди сервиране сложете тортата в хладилника за най-малко 1 час, така че бисквитите да се напоят добре с вкуса и аромата на крема.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft