Избавете се от ревността

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Любовни съвети
Избавете се от ревността
4074

Преди всичко, е нужно да анализираме самото понятие „ревност“. В Тълковния речник откриваме следната формулировка: „Ревността представлява мъчително съмнение във нечия верност или любов. Да ревнуваш, да изпитваш чувство на ревност…“ С други думи казано, ревността е чувство на съмнение дали те обичат, или не.

Ревността може лесно да се появи на празно място и да бъде насочена към някого, или към нещо, каквото и да е и може да достигне абсурдни размери. И когато любимият се появи, вместо радост започва разбор: къде беше, защо, не ме обичаш…и т.н. и т.н. Вместо щастието да бъде редом, да изпитваме наслада от близостта , получаваме развалено настроение, обида, раздразнение и куп най-различни горчиви чувства.

Да ревнуваш , лошо ли е, или е добре? Субективно отношение. Разбира се, най-често ревността е разрушителна . Човек е сляп в ревността си, и като правило, пред нищо не се спира за да „завоюва“ отново обекта на своята любов. Със своята ревност може да побърка другия човек и често пъти краят е печален. Но да не отричаме, че ревността затопля чувствата и понякога, при правилно изпълнение, даже може да ги възроди. Не напразно, често чуваме фразата „ревнува – значи обича“. Значи, на зададения въпрос няма еднозначен отговор и не може да се каже, че ревността е вредна и че не нужна съвсем.

Как да се избавим от ревността? От тази ревност, която ни пречи да живеем, когато самите ние не сме в състояние да се справим с нахлулите в нас чувства, които са способни да разрушат и нашия живот и този на любимия?

Традиционния отговор е да се консултирате с психолог . Нищо лошо. Но ,според мен, доста зависи от самия човек, от неговите желания. Ако не искаме – никой не може да ни принуди!

Какво конкретно може да се предприеме в дадения случай и от къде именно да се започне…

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Любов и отношения
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft