 
                
             Тестени изделия
                                
                            
                        
                        Тестени изделия
                        Мойте Рецепти
Приготвя се сместа за заливката от 350 мл вода, 100 мл олио и сол. 
Сместа се оставя да заври, след което се сваля настрана, за да изстине малко. 
Към нея се добавя бакпулверът още докато е топла.
Корите се разопаковат. 
Дъното на тавата се маже с маргарин. 
Отгоре се подрежда една кора, а след това още една върху нея. 
Поръсва се с горната смес. 
Краищата на корите трябва да висят извън тавата. 

Върху напръсканата кора се нареждат още три кори наведнъж, като се нагъват, за да се поберат в тавичката. 
Над тях се поръсва натрошеното сирене и пак се пръска с течността. 
Процедурата се повтаря, докато свършат всички кори. 
Накрая се приключва с последните две кори. 
Поръсват се добре с течността и с ръце внимателно се притискат корите по ръба на тавата. 
Висящите отвън кори се обръщат навътре и хубаво се намазват с останалата течност. 
Бюрекът се пече в предварително загрята фурна около 20 минути. 
След това се обръща от другата страна и се оставя да се зачерви хубаво. 
Щом се извади от фурната, се оставя в покой за още 5 минути, покрит с кърпа. 
Нарязва се и се поднася.




 
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








