кадаиф 0.500 кг
	счукани орехови ядки 200 гр. (1 чаена чаша)
	канела 5 гр. (1 чаена лъжичка)
	прясно масло 125 гр. (1 пакетче)
	за сиропа: 
	вода 1 л (5 чаени чаши)
	захар 1 кг (5 чаени чаши)
	сок от 1/2 лимон
	лимонена киселина 1 гр. (на върха на ножа)
Време: 1 час
	Кадаифът се разделя на две равни половини.
	Едната половина се разстила в намазана с масло тавичка и се поръсва със счуканите орехови ядки, примесени с канелата.
	Отгоре се слагат парченца от маслото и се разстила останалият кадаиф.
	Пече се в слаба фурна до розово оцветяване.
	В това време се приготвя сиропът от захарта и водата, в който, след като ври 20 минути, се прибавя сокът от лимона и разтворената лимонена киселина.
	Изваденият от фурната кадаиф се залива с охладения сироп. 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








