Каква сила в света може да бъде по-мощна от силата на майчината любов

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Аз пораснах
Каква сила в света може да бъде по-мощна от силата на майчината любов
3348
Каква сила в света може да бъде по-мощна от силата на майчината любов

Със сигурност мнозина ще се съгласят, че често майките извършват истински подвизи в името за любимите си деца. И е хубаво да знаем, че децата проявяват благодарност в отговор на бдителните грижи за тях.

Ето историята на жена от Сърбия. Името й е Олга Бошкович. Когато е на 17, забременява от любимия си мъж. Но по някаква причина тази любов не продължава дълго. Когато мъжът научава за нероденото дете, изведнъж изчезва от живота на Олга. Младото момиче остава само.

Тъй като Олга живее на село, тя разбра, че това състояние на нещата ще създаде много проблеми. Ще стане обект на подигравки и дори тормоз на съседите. Но това момиче не се уплашило. То не се поддава дори на уговорките на родителите си да се отърве от детето. Олга е решена да роди и ражда.

Лесно е да си представим в каква ситуация е живяло бременното момиче. Несъмнено тя трябвало да преживее много стрес и шок. Вероятно това значително се отразява на здравето на детето. Когато бебето се ражда, му е поставена страшна диагноза - церебрална парализа. Младата майка била информирана, че синът й никога няма да може да ходи. Но Олга е много смело момиче, дори не мислеше да изостави детето. Родителите й осигуряват отделно жилище, което прилича повече на малък килер.

Момчето получи името Предраг. Малкият син расте и е време да помисли как ще посещава училище. Олга решава, че нейното момче ще ходи в редовно училище, така че да свикне с компанията на други деца и да не расте диво. Но как Предраг ще стигне до училище? Олга решава този въпрос по този начин: тя пренася сина си на училище на гърба си и го взима след училище по същия начин.

Предраг завършва гимназия и става възрастен. Но той все още се движи на гърба на майка си. Социалната служба предлага на Олга да използва инвалидна количка, но любящата майка отказва. Много по-добре ѝ е да носи сина си сама.

При мъжът дясната му ръка и двата крака остават неподвижни. Това обаче не пречи на Предраг да овладее ново занимание. Работи с дърво и прави сувенири, които впоследствие дава на приятели. Тази дейност носи радост на него и хората около него.

Сега Олга е на 77 години. Оказва се, че тя носи сина си 60 години. Те имат много топли отношения. Грижовната майка се страхува да мисли за времето, когато Предраг ще остане без нея. В крайна сметка никой друг няма да се грижи за него така.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft