Какви са симптомите за гъбички по краката

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Какви са симптомите за гъбички по краката
11281

Гъбичките по краката п оразяват най-повърхностния, рогов слой на кожата. Състоянието е познато още като микоза. Гъбичните инфекции по кожата се пораждат от микроорганизми, за които кожата е жизнена среда. Най-често гъбичките се локализират именно по краката, като по рядко биват ангажирани главата или други части на тялото.

Предпочитани места за гъбички по краката са най-топлите и влажни, непроветрявани участъци. Най-често гъбичната инфекция започва със засягане на пространството между четвърти и пети пръст на крака, а след време се засяга и пространството между четвърти и трети пръст. При липса на прилагане на адекватни мерки, гъбичките постепенно обхващат и останалата част от стъпалото.

Гъбичките по краката причиняват задебеляване на повърхностния кожен слой, лющене на кожата, болезнено нацепване, сърбежи и неприятна миризма.

Различни са предпоставките за поява на гъбички по краката. Тесните обувки от изкуствени материи са първата и най-важна причина. Носенето на синтетични чорапи в условия, които водят до изпотяване също е важен рисков фактор за микоза.

Нередовна смяна на чорапите, носенето на едни и също обувки всеки ден, лошата хигиена могат да провокират гъбичките. Ползване на общи хавлии, ходене боси по недобре почистени помещения, носене на чужди обувки значително увеличават риска.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здравни съвети
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft