Какво представляват пребиотиците

вход през zajenata.bg
17191

Какво е дисбиоза

Що е то дисбиоза ?

Вероятно сте наясно с факта, че вашите черва се населяват от милиарди полезни бактерии, които съставляват нормалната микрофлора на вашия интестинален тракт. В норма тези бактерии превалират над болестотворните микроорганизми, които също обитават червата.

В някои случаи обаче, в резултат на продължително антибиотично лечение, стрес или лош хранителен режим се предизвиква дисбиоза (дисбактериоза) – състояние, при което се наблюдава потискане на нормалната микрофлора и прекомерно размножаване на болестотворни бактерии и/или гъбички. Дисбиозата може да причини както диария, така и запек.

Един интересен феномен, който все повече и повече зачестява, е така нареченият постинфекциозен колит, т.е. възпаление на дебелото черво след инфекция. Това състояние може да трае изключително дълго време, особено ако не се потърси лекарска помощ. То започва с инфекция на дебелото черво, която се проявява най-вече с течни диарични изхождания. След като инфекцията се излекува (с или без антибиотици), състоянието на човек се подобрява, но остава трайна дисбактериоза, която е повод за постоянен дискомфорт в областта на корема, придружена с разстройство в дефекацията.

1
2 3 4 5
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Здравни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft