Какво е степ аеробика

вход през zajenata.bg
2640

Степ аеробика е аеробика, при която движенията се изпълняват върху степ платформа. Степ аеробиката е по-интензивна от аеробиката. Движенията в степ аеробиката имитират качване и слизане по стълби.

Степ аеробиката прилича повече на танц, отколкото на тежка физическа тренировка и точно това я прави толкова харесван и популярен вид спорт сред жените по целия свят. Танцувалните движения на фона на весела и динамична музика са приятни и сравнително лесни за изпълнение, а също така са ефективен начин за стягане на тялото и борба с излишните килограми.

Ползи
Степ аеробиката е подходяща за начинаещите, тъй като нейните движения не изискват висока степен на координираност и гъвкавост на тялото. Редовните тренировки укрепват мускулите на долната част на тялото и корема, повишават работоспособността на сърдечносъдовата система и намаляват мастните отложения.

Подходящо облекло
Най-добрият избор е лекият спортен екип от пропускаща въздух „дишаща” материя. Обувките трябва да осигуряват добра фиксация на стъпалата – най-добре е да се използват високи маратонки с гъвкава подметка.

Уреди за степ аеробика
Основният спортен уред, който се използва при този вид тренировка е степ платформата . Тя трябва да бъде устойчива и да има опция за регулиране на височината. Най-оптималният размер за степ платформа е 60 на 90 сантиметра. За по-интензивно натоварване на краката, платформата трябва да се наглася на най-високото ниво, а за укрепване на мускулите на горната част на тялото, могат де се използват гирички.
Интензивност на тренировката
Както и всички останали аеробни упражнения, степ аеробиката има ефект само при достатъчно продължителни (не по-малко от 30 минути) тренировки със средна интензивност. Начинаещите трябва да навлизат в пълноценния тренировъчен режим постепенно и бавно да увеличават натоварването.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Фитнес и упражнения
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft