Какво означават нашите имена

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Какво означават нашите имена
3298

Нека разгледаме една конкретна житейска ситуация . В семейството се ражда дете и родителите единодушно решават да нарекат момиченцето на името на майката. Сам по себе си този факт ни кара да си направим най-малко два сериозни извода.

Първо‚ новороденото от детството си ще отъждествява себе си със същия набор звуци‚ както и майка му. Това означава‚ че съвкупността от такива фактори‚ като мекост или твърдост на звученето на името‚ неговата ритмика и смисловото му натоварване‚ които оказват значително влияние върху формирането на характера на всеки човек‚ при момиченцето ще са изначално тъждествени на майчините. С течение на времето по тази причина характерът на дъщерята ще придобие много от чертите на майката. А едва ли някой ще оспори твърдението‚ че именно характерът на първо място влияе върху постъпките на всеки човек и в голяма степен определя и съдбата му.

Второ‚ наричайки детето в чест на някого‚ родителите изказват на този човек своето разположение, надявайки се, че детето им ще заимства всички добри качества на съименника си. Тази “надежда” ще се отрази и на възпитанието. Да моделират детето по свой образ и подобие - такава е за съжаление основната грешка на много родители‚ която често води до плачевни последствия.

А ако името не ви харесва?

Доста хора‚ които виждат в името си свой враг‚ се борят с него‚ като така много си усложняват живота. Ако изпитвате непреодолима съблазън да започнете трудоемката процедура по смяна на името си‚ опитайте честно да си отговорите на следните въпроси - възможно е в резултат проблемът да отпадне от само себе си. И така:

1. Готови ли сте за това‚ че околните ще започнат да ви наричат с новото ви име и вие неволно ще трябва да се отъждествявате с него?

2. Убедени ли сте‚ че новото име няма да внесе в живота ви нещо негативно‚ че то наистина е по-добро във всяко отношение от предишното?

3. Какво ще правите‚ ако в резултат на смяната не само не се освободите от стария проблем‚ а си създадете нови?

Разбира се‚ на света има много хора‚ които наистина се нуждаят от смяна на името, но тях много лесно можете да ги разпознаете. Още от детството си те предпочитат да ги наричат по друг начин‚ чувствайки някакво несъответствие между настоящото си име и вътрешното си съдържание. В този смисъл може да се направи паралел с операцията за промяна на пола‚ която се извършва само в краен случай и само вследствие на непреодолима вътрешна потребност.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft