Какво представлява заболяването вагинален вестибулит

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Какво представлява заболяването вагинален вестибулит
7622

Вагиналният вестибулит представлява възпалително състояние , което засяга жлезите и кожата около отвора на вагината . Свързва се с хронична влагалищна болка, която се проявява в едно и също място. Причинява се нервните окончания около отвора на вагината, които са много чувствителни. В много случаи болката е толкова силна, че влошава и дори прави невъзможно поддържането на нормални сексуални отношения. Вестибулитът се появява внезапно при жени, които никога не са имали проблеми преди това. Може да се прояви във всяка една възраст.

Точните причини за появата на вестибулита не са уточнени. Спрягат се различни фактори като стрес и хронично напрежение в областта, устойчиви инфекции на пикочните пътища, кандидоза, pH промени във вагиналната област. Постоянното използване на дразнещи средства, сапуни, лубриканти, неподходящи гелове и интимни средства могат да предизвикат хроничното дразнене на вагината.

Много важна роля за появата на вестибулит играят психологичните фактори.

Раждането е едно много сериозно явление в живота на жената, което причинява не само физическа болка, но и психически промени. Понякога след него жената е прекалено травмирана, за да успее лесно да възстанови сексуалния си живот. Притеснението и сериозната промяна могат да предизвикат сериозни болкови усещания във вагината, които правят извършването на сексуален контакт невъзможно.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве за дамите
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft