Какво представлява слънчевата алергия

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за кожата
Какво представлява слънчевата алергия
3989

В разгара на летния сезон много хора, най-вече жени, страдат от слънчева алергия.

Слънчевата алергия обикновено се проявява в началото на пролетта, когато тялото ни се докосва от първите топли слънчеви лъчи и в разгара на лятото, когато сме на море и имаме пряк досег до жарките слънчеви лъчи.8184_1.jpg

Признаци на слънчева алергия са ситни пъпчици, мехурчета и зачервени петна в областта на деколтето, подмишницата, раменете, врата, ръцете, бедрата , корема, понякога дори и по лицето. В някои случаи са силно сърбящи и дразнещи, друг път болезнени и парещи, а при трети дразнението е по-умерено. Може да имате различните прояви на слънчевата алергия през различните сезони.

Слънчевата алергия на практика е защитен механизъм на кожата , която „усеща“ как вредните ултравиолетови лъчи образуват радикали върху нея. Погледнато по-утопично, слънчевата алергия „сигнализира“ да предпазваме кожата си от вредните лъчи на слънцето. От нея страдат повече от 20% от населението на земята.

Много често слънчевата алергия се „отприщва“ изненадващо, без досега да сте имали признаци за подобен проблем. Особено много зачестиха случаите на слънчева алергия през последните години, тъй като слънцето става все по-опасно за човека. Веднъж появила се, слънчевата алергия е почти неизлечима напълно, може само да се регулират проявите й.

Слънчевата алергия може да се появява при всяко излагане на незащитена кожа на слънце или когато прекалите със слънчевите бани, тя се появява мигновено, като след това трудно се успокоява. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Кожа
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft