Какво представлява циститът-профилактика и лечение

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Какво представлява циститът-профилактика и лечение
22313

Като заболяване, циститът е широко разпространен сред жените, особено в детеродна възраст. При някои жени той се появява нееднократно.

Цистит – възпаление на лигавицата на пикочния мехур. В болшинството от случаите се причинява от инфекции. Най-чести причинители са представители от групата бактерии – ешерихия коли, стафилококи, стрептококи и др. Циститът може да бъде продиктуван и от инфекции, предавани по полов път, като например уреаплазмени и микроплазмени инфекции.

Инфекцията прониква в пикочния мехур на жената през уретрата, а бактериите попадат в уретрата от влагалището. Циститът почти винаги е свързан с влагалищно възпаление – колпит, или нарушение на вагиналната микрофлора – бактериална вагиноза.

Обичайно, обострената форма на цистит се свързва с настинка. Настинката от своя страна е предпоставка за намаляване на съпротивителните сили на организма, което води до инфекция. Инфекцията попада в пикочния мехур и предизвиква възпалителен процес. Циститът може да се появи и като следствие от нанесена травма, след насилствен полов акт или просто от редовен полов живот. Понякога е в пряка връзка с менструалния цикъл.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Здравни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft