Какво трябва и какво не трябва да пиете по време на бременност?

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Бременност
Какво трябва и какво не трябва да пиете по време на бременност?
2383
Какво трябва и какво не трябва да пиете по време на бременност?

Разберете кои напитки трябва да пиете по време на бременност и кои трябва да избягвате.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ НАПИТКИ:

1. Вода

Най-добрият избор по време на бременност е водата.

Тя не съдържа изкуствени подсладители или цветове, не съдържа допълнителни калории и е чудесен източник на хидратация. Ако искате да увеличите вкуса си, можете да добавите няколко капки лимон. Водата ще Ви помогне със сутрешното гадене и липсата на енергия. Също така е изключително важно да пиете достатъчно напитки по време на бременността, за да работите правилно в новите условия и особено ако имате ниско кръвно налягане преди бременността. Препоръчителното количество е 2 литра, разгърнати през целия ден. Най-добре е да пиете чиста вода и минерална вода, която съдържа по-малко натрий.

2. Мляко

Млякото е чудесен избор, защото намалява жаждата и снабдява тялото с витамин D и калций, които са важни за правилното развитие на бебето. То ще Ви даде сила, намалява риска от остеопороза и други костни проблеми, на които бременната жена е склонна. 

3. Плодови чайове

Чувствайте се свободни да пиете меки плодови сокове по време на бременност, но трябва да сте внимателни при избора на билкови чайове, защото не всички са разрешени. Избягвайте да добавяте захар в чая, но и в други напитки. По-добре ги подсладете с мед.

4. Фрешове

Сладостта от пресни сезонни плодове и / или зеленчуци е вкусна и доставя на тялото Ви витамини и минерали.

Забранени напитки:

1. Напитки с добавен кофеин

Избягвайте кафе, особено през първия триместър. Ако обаче, не можете, се опитайте да намалите дозата. Все още можете да се насладите на чаша сутрешно кафе, но твърде много кофеин увеличава риска от преждевременно раждане и ниско тегло при раждане на детето.

2. Енергийни и газирани напитки

Енергийните напитки са с високо съдържание на захар и кофеин, което ви позволява бързо да увеличите енергията. Но действията им върху бременни жени не са били добре проучени, затова е по-добре да ги избягвате. Особено трябва да избягвате леки газирани напитки, т.е. питиета, съдържащи танин.

3. Алкохол

Трябва да избягвате алкохола, защото това може да повлияе отрицателно върху развитието на нероденото дете. Ако имате нужда, можете да пиете чаша червено вино. Както при всяка друга напитка, умереността не вреди, но все пак трябва да внимавате, когато решавате да пиете алкохол по време на бременност.

4. Пунш от яйца

Разбира се, трябва да избягвате да пиете отвари, в които има нетретирани яйца. Тези яйца крият опасността от инфекция на салмонела, която може да бъде изключително опасна.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft