Как да готвим правилно месо

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как да готвим правилно месо
3173

ЗАМРАЗЕНОТО МЕСО не се мие с топла вода. Оставете го да се размрази на стайна температура, измийте го преди да го нарежете.
СТАРОТО ГОВЕЖДО МЕСО ще сварите по-лесно, ако предварително го натриете с горчица. Няколко часа преди варенето измийте месото със студена вода.
МЕСОТО ИЛИ СИРЕНЕТО, увити предварително в натопена в солена вода кърпа, ще се запазят по-дълго време свежи.
СУРОВОТО МЕСО се запазва прясно, ако се намаже със эехтин и се увива в тънка кърпа, леко напоена с оцет.
РЯЗАНЕТО НА МЕСО се извършва върху мокра дъска, иначе част от соковете му попиват в дъската.
РАЗМРАЗЕНОТО МЕСО се готви веднага, а сокът от размразяването се използва. Не се допуска повторно замразяване на месото, тъй като при това клетките му се разрушават и сокът им се губи.
ЧЕРЕН ДРОБ става по-вкусен и по-крехък, ако преди пържене престои няколко часа нарязан в прясно мляко.
МЕСОТО, ПТИЦИТЕ и пр. не се размразяват в топла вода, защото тя извлича хранителните им вещества. Колкото по-малко сок изтече при размразяването, толкова по-качествено е месото.
СКУБАНЕТО НА ПТИЦИ е по-лесно, ако подържите птицата във вряла вода с една супена лъжица сода бикарбонат. Скубането става докато тялото е още топло.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft