Как да запазим и съхраним ябълките за зимата. Рецепти с ябълки

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как да запазим и съхраним ябълките за зимата. Рецепти с ябълки
30701

Съвсем скоро ще дойде зимата и вкусните и сочни плодове ще отстъпят място на "гумените" и "изкуствените". Ябълките в магазина са скъпи и не всеки път имат вкус на ябълка, за това ако имате ябълково дърво, от което можете да съхраните плодове за зимата, хубаво е, да се възползвате. За да се запазят възможно най-дълго здрави ябълките, сторете следното:

Пазете ябълките на хладно и тъмно място с висока влажност - примерно килер с прозорец, където е проветриво. Ако няма прозорец, или отвор, поставете съдове с вода в помещението.
Хубаво е да знаете какъв сорт са вашите ябълки, защото не всички стават за дългосрочно съхранение.

Поставете ябълките в равни щайги или в пластмасови касетки с гнезда за плодове.

Можете да покриете дъното на щайгите с картон. В случай, че щайгата е висока, слагайте по един лист картон на всеки „етаж“ от ябълки.

Запазете само здрави ябълки, и то с дръжки, тъй като иначе бързо се развалят.

Всяка седмица проверявайте ябълките и отстранявайте загнилите плодове, тъй като със сигурност ще развалят и здравите ябълки. Загниването става заради безцветния газ етилен, който ябълките изпускат и така влияят на плодовете около тях да зреят, както и да се развалят по-бързо.

За да предотвратите бързото изсъхване на ябълките, може да покриете щайгите с прозрачно фолио на дупчици или пък всяка ябълка да е в отделна найлонова торбичка, за да се възпрепятства разпространението на етилен.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Сладкиши и торти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft