Как да избегнем срастването на нокът на ръцете и краката

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за кожата
Как да избегнем срастването на нокът на ръцете и краката
2519

Срастването на ноктите на ръцете и краката е не само естетичен проблем, но и кожен, ако позволите да се задълбочи. Често, когато не се вземат мерки навреме, от срастване на нокът може да се стигне дори до операция, за да се отстрани болезненият проблем. Защото в началото може да изглежда съвсем невинно закривяване на нокътя към кожата, но в един момент може да стане толкова болезнено, че дори да не можете да стъпвате от болка.
Причината за срастване на ноктите с кожата е неправилното поддържане на ноктите и понижена хигиена. В някои случаи кожата на ръцете и ноктите може да бъде нападната от гъбички, чиито колонии също могат да причинят срастване на ноктите.

Най-важното условие, за да предотвратите появата на подобен проблем е правилното изрязване на ноктите . Винаги режете в права линия, без да закривявате наляво или надясно. След това с пила оформете нокътя в желаната от вас форма, без да правите остри ъгли.

Препоръчително е да режете ноктите след баня , защото тогава роговият слой омеква и рязането на ноктите става много по-лесно.
Друга стъпка в поддържането на добро здраве на ноктите и кожата е да омекотявате кожата с хидратиращи кремове или пък да й правите често овлажняващи бани. Веднъж в седмицата потапяйте ръцете и краката във ваничка с отвара от лайка, за да омекотите кожата.

За да се предпазите от поява на гъбички, които са сред честите причинители на деформация на нокътя и неговото срастване е нужно да подсушавате ръцете си добре след вана.

Какво да правим с нокътя?
В зависимост от срастването можете да предприемете няколко неща. Ако все още не е много болезнено усещането, накиснете пръстите в топла вода с лайка и ги дръжте така 10-15 минути . След това внимателно изрежете нокътя в права линия, без да закривявате. Подсушете хубаво и редовно омекотявайте проблемната зона с хидратиращ крем.
Ако срастването е много дълбоко и болезнено, задължително се обърнете към кожен лекар, за да ви предпише подходящо лечение.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Кожата
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft