Как да изберем перфектната прическа

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Прически
Как да изберем перфектната прическа
22845
Как да изберем перфектната прическа

 

 

 

 

 

Избора на правилна прическа е доста труден. Ако дадена прическа ви харесва, това не означава, че тя задължително би ви отивала.

Добрата новина е, че има няколко съвета, които може да използвате и няколко неща, които можете да направите, за да изберете перфектната за вас прическа. Всичко, което трябва да направите е да се замислите над съветите, които ще ви дам в тази статия.

 

 

 

Измислете си прическа

 

 

Първото нещо, с което трябва да започнете е да добиете представа какво точно искате. Вие можете искате да скъсите косата си или пък да я подстрижете с еднаква дължина. Може би искате прическа на пластове или готина небрежна прическа. Избирането на прическа, без да имате представа какво точно искате, би било невъзможно.

 

 

 

Разберете каква е формата на лицето ви

 

 

От голямо значение, за избора на прическа, е да знаете каква точно е формата на лицето ви. Дали то е с овална или кръгла форма? А може би имате по-скоро квадратно лице? Формата на лицето ви до голяма степен ще ви помогне в избора на перфектната за вас прическа, защото различните прически за подходящи за лица с различна форма.

 

 

 

Какъв тип е косата ви

 

 

Също така трябва да разберете особенностите на вашия тип коса. Аз например имам много тънка коса, която не се поддава лесно на обработка и не е подходяща за строги прически. Също така имам ужасен въртол от дясната страна на главата, точно след пътя на косата ми и заради него избягвам редица прически, които няма да стоят добре заради него. Колкото повече знаете за косата си, толкова по-лесно ще изберете най-подходящата за вас прическа.

 

 

 

Определете стила на прическата

 

 

След като определите какъв стил прическа желаете, формата на лицето си и типа на косата си, започнете да търсите прическа, която ще покрие и трите аспекта. Вие може би няма да успеете да си направите точно прическата, която желаете, но може да изберете нещо подобно.

 

 

 

Определете вашия стил на живот

 

 

Задължително трябва да помислите над това, дали избраната от вас прическа е подходяща за вашия стил на живот. Ако всяка сутрин трябва да се приготвяте бързо и нямате много време за косата си, то избора на прическа, която изисква повечете процедури и време, може би не е най-добрия избор за вас.

 

 

 

Консултирайте се със стилист

 

 

Един стилист ще ви помогне да определите кое е подходящо за вас, вашето лице, вашата коса и вашия стил на живот. Те могат да ви покажат как да поддържате прическата си, да ви дадат съвети за вашия тип коса и неща от този тип. Но както виждате, не можете да оставите всичко в ръцете на стилистите.

 

 

 

Бъдете непоколебима

 

 

Ако сте решили да си направите определена прическа, не позволявайте на стилиста си да ви откаже от нея. Това се случи на мен: стилист се опита да ме откаже от прическата, с която бях преди време, така че знам от опит – не се колебайте! Трябва да бъдете твърди, защото в крайна сметка, вие познавате най-добре косата си.

 

 

 

Адаптирайте се

 

 

Въпреки всичко, понякога трябва да сме готови да правим компромиси. Ако наистина вярвате, че ще изглеждате по-добре, трябва да изберете прическата, която ще отива най-много на вашият стил. Би било по-добре в крайна сметка да изберете нещо различно, от това което сте избрали в началото, ако то би ви отивало повече.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft