Как да избираме цвета на червилото според кожата

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за грим
Как да избираме цвета на червилото според кожата
4446

Както и при ружа, тоналността на червеното трябва да подхожда на естествената пигментация на кожата и косата. Това означава: ако кожата е по-скоро със синкав подтон, се съчетава най-добре с чер­вило в цвят от "студената", синкава гама на червеното - между розово, циклама, касис и тъмновиолетово, патладжаново.Ако кожата е по-скоро жълтеникава, правилният избор е "топлата" гама на оранжево-червеното през корало­во, до кашмирено-кафяво.Цветът, който подхожда на всеки тип, неза­висимо от тена на кожата и косата, е приглушеното розово-кафяво, цве­тът на розовото дърво

ВИДОВЕ ЧЕРВИЛА За спортния тип же­ни са подходящи специалните транспарентни червила. Те оставят върху устните прозрачен цветен слой с мазно-влажен или перлен блясък. Могат да се сложат и върху обикновеното червило, за специален гланцов ефект.Ако искате устните ви да са по-отчетливо направени - независимо светло или тъмно, изберете кремообразния щифт- червило . То съдържа повече пигмент, покрива добре и блести дискретно.Най-плътно покриват т.нар. "перманентни" или неизтриваеми червила с модния матов ефект. Особено трайни са, твърди се, че не оставят следи по чаши.За всички червила важи правилото: тяхна естествена съставка са ов­лажняващи и подхранващи ве­щества, които поддържат устни­те еластични и заедно с високо­то съдържание на пигменти, ги предпазват от вредните влияния на околната среда.

БЛЯСЪК Специалните препарати за бля­сък придават още повече лъска-вина от транспарентните червилала . Продават се в патрони, шишенца или кутий­ки.Можете да сложите само от тях, ако устните ви трябва да блестят подчертано силно, или да покриете чер­вилото  Много гримьори вместо блясък из­ползват специален мазен крем, разработен пър­воначално като мехлем за рани.

КОНТУРЕН МОЛИВ . Би трябвало да е в приблизително съ­щия цвят като червилото. Ако контурът на устни­те е ясно очертан, изпълването с червилото или четчицата за червило става по-лесно. Очертава­нето на контура е задължи­телно, ако червилото е в ярък, фрапантен цвят и гримът на устните трябва да е напълно перфектен. След нанасянето на червилото, контурът вече не бива да се вижда.

Важ­но : не започвайте от ъглите, а от средата на устните. Ако не можете да изри­сувате красива, равна линия, направете с молива множество точици една до друга. Специален ефект с контурния молив: нарисувайте кафеникава кон­турна линия, размажете я с пръст или с четчица към сре­дата на устните  и поставете отгоре безцветен бля­сък. Или друг вариант: напълно матов ефект . Вместо с червило, оцветете уст­ните изцяло с контурния молив.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Гримиране
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft