Как да отглеждаме Английски Рози

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за дома
Как да отглеждаме Английски Рози
26222

Подобно на много други цветя, розите също изискват определени грижи, за да разцъфнат в удивителни градински храсти. Не може да очаквате добри резултати, ако просто засадите розите и ги забравите. Английските Рози могат да бъдат оглеждани много добре чрез прилагането на лесни методи, а грижите за тях да се превърнат в удоволствие за Вас при отглеждането им.

Подготовка за засаждане

 -- Кога да засадите розите: Розите в контейнери могат да бъдат засадени по всяко време на годината. За целта е необходимо почвата да бъде достатъчно влажна.

-- Къде да засадите розите: Английските Рози са изключително жизнени и силни цветя, което ги прави лесни за отглеждане на различни позиции и почви. Въпреки това, важно е да се вземат под внимание някои особености приз избора на място за засаждане. Като за начало трябва да изберете терен, където почвата е дълбока и плодородна, а слънчевата светлина, която ще получават да е няколко часа дневно. Избягвайте засаждане до други растения и храсти, особено ако те са агресивни – това ще доведе до съперничество между тях и розите. Друга важна особеност е, че розите не бива да бъдат отглеждани под дървета, тъй като кореновите системи на двете растения най-вероятно ще си съперничат.

Важно е да се знае, че розите няма да се чувстват добре на място, на което преди това са били засадени други рози, дори и ако те са виреели добре. Това се дължи на инфекция на почвата, по-известна като „болест на презасаждане”. Изберете място, където или не са били отглеждани рози, или изкопайте почвата на дълбочина и широчина от 50см и я заменете с нова от друго място.

Подготовка на почвата преди засаждане: След като сте избрали подходящо място за Вашата роза, разкопайте почвата на дълбочина от 30см и добавете обилно количество хумус. Това може да бъде добре изгнил стопански тор, градински компост или такъв от магазина. Особено важно е да се добавите тази смес към лека песъчлива и варовита почва. Ако почвата е сбита, разбийте я добре, за да подобрите отводняването и за да помогнете на растението да развие корените си. На тази дълбочина не добавяйте хумус. Розите предпочитат леко кисела почва с pH 6,5.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Дом
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft