Как да се грижим за кожата си според биоритмите й

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за кожата
Как да се грижим за кожата си според биоритмите й
668


Кожата ни живее по свой собствен, вътрешен часовник. За да се грижим правилно за нея, това трябва да бъде съобразено с него, т.е. с биоритмите на клетките.

Когато говорим за биоритми , трябва да имаме в предвид, че клетките се изменят с напредването на възрастта. На клетките на 18-годишните например са им достатъчни 5–6 часа за възстановяване, на 30-годишните – 7–8, а на 40-годишните - почти 10 часа. Това възстановяване става главно през нощта.

Закономерността обаче е една и съща при всички.

Часова грижа за кожата според биоритмите й :

4-7 часа – В този диапазон най-подходящо е поставянето на дълбоко хидратиращ крем. По това време се активират жлезите с вътрешна секреция, отделят се хормони и кръвообращението става интензивно.

Поради това, в състава на крема трябва да има високо съдържание на вода, витамини и минерали. Кожата ще попие леко влагата, с разтворените в нея вещества.

8-10 часа – Време е да защитите кожата си с поставянето на дневен крем, тъй като по това време кръвообращението е в своя пик, а кожата попива всичко, като гъба сюнгер.

11-12 часа – Заменете обичайната употреба на запушващия порите фон дьо тен с матиращ крем. Той има същият ефект, но с категорично положителни ползи.

13-14 часа – Кожата, както и вие по средата на деня, е уморена и бледа. Измийте с хладка вода и тонизирайте с лосион.

15-18 часа – По това време кожата отказва да попива каквито и да е консистенции.


18-23 часа – Перфектното време да почистите кожата, тъй като тя поглъща кислород.

23-5 часа – През тези часове кожата е податлива и добре възприема активните и подхранващи вещества, съдържащи се в нощните кремове.

Главното, което трябва да запомним е:

Сутрин се нанася дневен или хидратиращ крем. Основната му функция е да напои кожата от сутринта с влага и да защити лицето от вредните въздействия на околната среда.

С напредване на възрастта трябва да се използват по-активни кремове, защото не всички увредени клетки успяват да се възстановят през нощта.

Вечер се нанася нощен крем . Тези часове служат за заслужена почивка както за вас, така и за кожата ви. Тя трябва да е добре почистена, като за това е добре да се ползват хидратиращо мляко или козметични средства за сваляне на грима.

Нощта е най-доброто време за възстановяване и обновяване на клетките на кожата . Не пестете от сън, тъй като именно той е най-доброто средство за добре изглеждаща кожа.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Кожата
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft