Как да се грижим за ръцете си

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за кожата
Как да се грижим за ръцете си
1510

С помощта на пластичните хирурзи и фризьорите можете да върнете младостта на лицето, тялото и косата си. За ръцете обаче нищо няма да може да се направи, ако не се грижите за тях отрано. Защото именно на ръцете пада основният товар - домашните грижи, слънчевата светлина, студът и вятърът. И така, пазете ръцете си...

...от студа. Още при първите признаци на застудяване не излизайте на улицата без ръкавици. Но дори и в този случай трябва да намазвате ръцете си със защитен крем.

...от водата. Ръцете трябва да се мият с вода със стайна температура. Студената прави кожата твърда и я кара да се лющи, а горещата ги изсушава и напуква.

...от миещите препарати. Химическите вещества действат много зле на кожата на ръцете, затова когато перете, миете съдовете, чистите банята и пода, трябва или да си слагате гумени ръкавици, или да мажете ръцете си със специален защитен крем. След работа кремът трябва да се отмие с топла вода и сапун. А ръкавиците задължително се слагат на напълно сухи ръце.

...от мръсотията. Ако сте работили в градината или сте пресаждали стайни цветя без ръкавици, веднага след като свършите, протрийте ръцете си с листа от лапад и ги измийте със сапун. За да изчистите добре кожата, използвайте вана с топъл разтвор на оцетна киселина или лимонов сок, а също солни разтвори /100 г сол на 1 л вода/.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Кожа,кожата
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft