Как да се избавим от прекаленото изпотяване

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за кожата
Как да се избавим от прекаленото изпотяване
14987

Изпотяването е нормален процес на тялото, с който то се опитва да компенсира собственото си топлоотделяне според заобикалящата го температура и други външни и вътрешни фактори. Потните жлези са изключително важен орган, без който животът ни на практика е немислим. Любопитен факт е, че за целия цикъл на живот потните ни жлези отделят около 20 000 литра пот.

Отделянето на повече пот се свързва обикновено с повишената температура – на околната среда или вътрешно - на тялото. Но хиперхидрозата или т.нар. прекомерно (профузно) изпотяване е състояние, свързано със нетипично засилено изпотяване. То може да се прояви в различни части от тялото - най-често на ръцете, на краката, под мишниците, но понякога също така по бедрата, кръста, гърба, челото и др.

Симптомите на засилено изпотяване могат да варират у различните хора, но по правило за хиперхидроза се говори, когато е налице отделяне на пот 3-4 пъти повече от нормалното. Признаците обикновено се засилват през лятото и отслабват през зимата, но не изцяло.

Общият дискомфорт, който прекаленото изпотяване предизвиква, много често води до психично натоварване, което в повечето случаи има негативен ефект върху социалните контакти.

Определянето на правилното лечение на хиперхидрозата логично зависи от откриването на причините за нея. Факторите могат да бъдат най-различни:
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Красива кожа
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft