Как да се отървем от болката в раменете и гърба

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Как да се отървем от болката в раменете и гърба
959

Болката в областта на раменете и гърба , която японците наричат „четиридесетгодишен гръб и петдесет-годишни рамене", защото тя често е срещана точно в тази възраст, се поддава на лечение по метода шиацу.(Болки в раменетеБолката в раменете може да се отстрани по следния начин:

1. Поставете пациента да седне и застанете до него на едно коляно.

2. Отначало масажирайте трите ключови точки на делтовидния мускул на рамото, а след това раменете надолуПовторете три пъти по две секунди за всяка точка. По реакцията на болния определете най-болезнената точка. Продължителният натиск върху тази точка ще облекчи болката и ще отслаби напрежението на мускулите.

3. Сложете пациента да легне на една страна и седнете с лице към гърба му.

4. Сложете палците си един върху друг и натискайте трите точки под лопатките (рис. 73). Тази област е много чувствителна и затова започнете с лек натиск, като постепенно го увеличавате.

5. Пълният курс на лечение включва двадесет сеанса. Горещата баня след всеки сеанс увеличава ефекта на лечението.
Болки в гърба.

Болките в кръстната област , които се появяват най-често при хората в средна възраст в резултат на продължителна работа в едно и също положение, може да бъдат облекчени по следния начин:
1. Сложете болния да легне по корем и седнете до него.
2. С три пръста леко натиснете петия поясен прешлен. Болката ще се усили.
3. С палците на ръцете симетрично масажирайте мускулите, разположени покрай гръбначния стълб. След отпускането им натиснете гръбначния стълб. Продължавайте натиска дотогава, докато състоянието на пациента се подобри.

4. Сложете пациента да легне по гръб.
5. Леко натиснете с длан корема горе до дебелото черво (виж рис. 36 в). Повторете натиска върху всички напрегнати места. Когато коремът се отпусне, болката в областта на гърба ще изчезне.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft