Как да се пречистим от токсини

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Как да се пречистим от токсини
18263

Тровим се с храна, с вода и въздух всеки ден, без да подозираме и ни най-малко за това

Във всекидневието и в бита на човека много вредни вещества му въздействат. Те попадат в организма му от околната среда с дишането, с храната, с водата или с лекарствата. Повечето от тях са не само вредни, но и токсични. Токсини означава отрова. Но известно е, че против всяка една отрова в природата съществува противоотрова.
Природните противоотрови
Организмът на човека е устроен така, че с лекота да се справя с унищожаването и изчистването на вредните вещества. Но ако силите са неравни, се получава натрупване на токсини. Тогава настъпва това състояние, което лекарите наричат интоксикация. Признаците са познати на всички - отпадналост, вялост, главоболие, прилошаване, чревно разстройство и затруднено дишане. Интоксикацията е една от основните причини за възникването на кожни проблеми, за сухи и чупливи коси, за появата на бръчки. За изкарване на токсините от организма съществуват много методи, но представителите на растителния свят могат да окажат ефикасна помощ за това.
Токсините се изкарват с помощта на определени групи растения.
• Нитратите например се отстраняват с жълт кантарион, невен, липа.
• Радионуклеидите - с хвойна, ела, живовлек, дива смрика, офика, боровинка, зелен чай, натурални сокове, отвара от ленени семена, също и с вина.
• Живачните соли, кобалтът и стронцият се изкарват с ябълки, с грозде, с портокали. А солите на оловото - с полски хвощ.  

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здравословно хранене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft