Как да се спасим от белезите при акне?

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за кожата
Как да се спасим от белезите при акне?
5031

Има различен тип белези, в следствие от различни видове акне , но днес ще говорим за тези малки дупчици, които повечето от вас познават. Дупчици с различна големина, някой по-малки, някой по-големи, които ви карат да се чувствате ужасно, некомфортно и подтиснато.

Вижте някой полезни начина да се отървете от тях!

Не забравяте, че преди всичко трябва да полагате грижи за кожата ви , измивайки я сутрин и вечер с подходящ за вас продукт, съобразен с типа на кожата ви.

Много хора мислят, че когато кожата им е мазна трябва да използват само изсушаващи кремове, но това никак не е правилно.

Когато кожата е прекалено суха , тя започва да отделя мазнина, тъй като е стресирана от прекалено многото изсушаващите продукти. За да предотвратите това чувство на сухота и опъване, трябва да използвате силно хидратиращи кремове (концентрати) след всеки по-силен крем, съдържащ киселини.

Ако имате не толкова големи белези (дупчици) от акне

Може да използвате кремове на киселинна основа с различен процент на киселината, съобразен с вашата кожа от дерматолог. Това ще помогне за излющването на горния слой на кожата ви и образуването и на нов, здрав и гладък слой.

Ако имате по-големи белези (дупчици)

Химичният пилинг би се отразил прекрасно на вашата кожа (ако нямате акне), един от известните химични пилинги е TCA PEEL, процента на киселина отново трябва да бъде съобразен от вашия дерматолог.

TCA пилинга (както и много други) се извършват през зимата или есента, тъй като той ще премахне горния слой на кожата ви и не бива да бъде излагана на слънчева светлина през летните температури.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Кожа
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft